Soppa med fyllda savoykål (sup cai bap)

Efter jul och nyår skriker såväl våra kroppar som våra knoppar efter något fräscht och lätt, när dessutom vargavintern har dragit vill Vännerna ha något som kan värma upp såväl sinnen som kropp. En sup cai bap uppfyller alla kriterier och är därför det självklara valet när Vännerna tre ska träffas för att skapa värme och vardagsromantik. Vi kan lova er att ni redan efter första tuggan känner värmen sprida sig och när ni sörplar i er sista droppen av buljongen är såväl era sinnen som kropp i Nirvana.

En värmande skål!

 

Cirka en tsk fyllning.

 

Två stycken blev tre som kommer gå ner av bara farten!

sup cai bap

 

12 savoykålsblad

100 g salladslök

2 stora eller 4 mindre skogschampinjoner

125 g mald fläskfärs

2 vitlöksklyftor

2 msk vietnamesisk fisksås

1,2 dl hönsbuljong

1 tsk chiliflakes

salt

peppar

 

1.

Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken. Blanchera sedan kålbladen i kokande vatten i cirka två minuter och låt det rinna av.

 

2.

Hacka upp salladslöken (endast den vita delen) och svampen. Mixa fläskfärsen, salladslöken, svampen, vitlöken, chiliflakesen och 0,5 msk fisksås till en jämn smet, smaka av med salt och peppar.

 

3.

Häll buljongen i en kastrull och värm upp den tills den sjuder. Under tiden rullar du små “kåldolmar” av smeten och kålbladen, använd ungefär 1 tsk smet i varje blad. Fäst dolmarna med en tandpetare och lägg dem i buljongen tillsammans med resterande fisksås. Lägg på locket och låt sjuda i 10 – 12 minuter.

 

4.

Servera och njut!

 

 

 

One thought on “Soppa med fyllda savoykål (sup cai bap)

Comments are closed.